• Foto: Jeroen Verrecht
 • Pauwenhof Zaandam

  Project Pauwenhof ligt vlakbij ons kantoor in Zaandam. Het project omvat 43 woningen waarvan 29 koop woningen en 14 levensloopbestendige vrije sector huurwoningen. VDNDP heeft de engineering verzorgd na het DO t/m de UO-fase, in samenwerking met KBK.

  Expertise

  Engineeren | Specificeren

  Soort gebouw

  Grondgebonden woningen

  Gebruik

  Wonen

  Opdrachtgever

  KBK Bouwgroep

  Plaats

  Zaandam

  BVO

  ca. 6700 m2

  Start - oplevering

  2021 - 2023

  Projectleider VDNDP

  Stéphanie Palmboom

  Over Pauwenhof

  Het doel van de architect (Bureau SLA) was het creëren van een woonomgeving die prettig is voor zwle ouderen als gezinnen. Dit resulteerde in het Pauwenhof met 29 gezinswoningen en 14 seniorenwoningen en een typologie die verder kijkt dan het rijtjeshuis.

  De “hofwoningen” bestaan uit anderhalve woonlaag met een slaapkamer op de begane grond voor senioren. Daarnaast zijn er gezinswoningen van drie verdiepingen, gesitueerd aan een park met speeltoestellen. Daardoor is Pauwenhof een aantrekkelijk project voor verschillende levensfases en levensvormen.

  Het buurtje heeft ondanks de verschillende typologieën wel een uniforme uitstraling met een gemeenschappelijke detaillering. De bakstenen gevels zijn zorgvuldig ontworpen met een kwalitatieve baksteen in twee metselverbanden. Er is gekozen voor een architectonisch detail, doorgevoerd in de verschillende gebouwen, om ze zo toch met elkaar te verbinden. Dit is terug te vinden in de doorgaande, betonnen banden.

  Het project is in juli 2023 opgeleverd.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  Foto: Jeroen Verrecht
  slider-afbeelding
  Impressie: Bureau SLA
  slider-afbeelding
  Impressie: Bureau SLA
  slider-afbeelding
  Impressie: Bureau SLA
  slider-afbeelding

  Over de opdracht en samenwerking 

  Naast de engineering heeft VDNDP voor Pauwenhof de gekozen kopersopties verwerkt in de modellen en het tekenwerk. Dit was het eerste project wat VDNDP samen met KBK Bouwgroep heeft uitgewerkt. We kijken terug op een prettige samenwerking! 

  Specificatiematrix voor Pauwenhof

  Ook heeft VDNDP voor Pauwenhof de specificatiematrix (onderdeel van de methodiek van specificeren) opgesteld vóórdat er gestart werd de bouwkundige uitwerking. Hierbij hebben we samen met KBK de uitgangspunten en openstaande punten besproken. Daardoor hadden we een goede basis om van start te gaan met de bouwkundige uitwerking. 

  ‘Wanneer je als bouwteam met een opdrachtgever een werk opstart en dit vanaf het begin uitwerkt in een model, geloof ik zeker dat deze methodiek van een grote meerwaarde is. Met name om uitgangspunten vast te leggen, maar ook om een opdrachtgever mee te nemen in de knelpunten en aandachtspunten waar beslissingen over gemaakt moeten worden.’   

  Daan Sombroek, werkvoorbereider KBK bouwgroep

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Aannemer

  KBK Bouwgroep

  Architect

  SLA Architecten

  Ontwikkelaar

  Stevast ontwikkeling

  Constructie

  MBS

  Deze VDNDP'ers vertellen je graag meer: