OVERHOEKS_DE_AUGUST_
 • Overhoeks De August

  In Overhoeks, een wijk aan het IJ in Amsterdam-Noord, wordt een nieuwbouwproject gerealiseerd in samenwerking met Ymere en Dura Vermeer Midden West. Dit project volgt op de eerdere projecten De Berend en De Jakoba, ook in Overhoeks. VDNDP zorgde voor de bouwkundige (BIM) uitwerking en maakte de technische omschrijving.

  Expertise

  Engineeren

  Soort gebouw

  Appartementen

  Gebruik

  Wonen

  Opdrachtgever

  Ymere

  Plaats

  Amsterdam

  Start - oplevering

  2020 - 2024

  Over Overhoeks De August

  De August is een nieuw appartementengebouw op de hoek van de Grasweg en de Docklandsweg. De nieuwbouw van Overhoeks De August bestaat uit 175 sociale huurwoningen met berging en fietsenstalling. Een opvallende verschijning, naar ontwerp van architectenbureau Team V.

  De August wordt een opvallende gebouw, met zijn zeven woonlagen en U-vormige plattegrond en vormt een mooie afwisseling met het stedelijke landschap. De strakke lijnen worden hier verzacht door afgeronde hoeken, pastelkleuren en zorgvuldige afwerkingen.

  De plint wordt bekleed met luxe groene glazuurbaksteen van Koninklijke Tichelaar, wat een vleugje elegantie toevoegt. De rest van de bakstenen gevel is afgewerkt met een flinterdunne crèmewitte pleisterlaag, waardoor het gebouw een mediterrane uitstraling krijgt. De driehoekige balkons, die op elke verdieping op speelse wijze van richting veranderen, geven De August een opvallend karakter.

  De meeste van de 175 appartementen bieden de luxe van een eigen balkon of dakterras. Dankzij een efficiënte bouwwijze met prefab elementen kunnen gevels, balkons en casco snel worden opgebouwd, wat ruimte creëerde in het budget voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes.

  Duurzaam bouwen en wonen

  Ook bij het project Overhoeks De August is duurzaamheid een belangrijk thema. Het complex wordt voorzien van een warmte-koudeopslagsysteem (WKO) in de vorm van warmte en koude opgeslagen in de bodem. Deze WKO-bron gaat ook andere blokken in Overhoeks voorzien van energie. 

  Wederom een geslaagde Overhoeks samenwerking

  Dit project volgt op het eerdere projecten De Berend en De Jakoba, ook in Overhoeks.

  Het project, zoals al onze Overhoeks projecten, kenmerkt zich door een zeer intensieve samenwerking tussen aannemer, architect, opdrachtgever en adviseurs om het ontwerp te engineeren. De goede samenwerking in dit integrale team heeft zich wederom bewezen bij dit project. Projectontwikkelaar en opdrachtgever Julienne Schreinemachers van Ymere vertelt in een interview aan de De Architect over deze zogenoemde ‘co-making’ aanpak.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Opdrachtgever

  Ymere

  Architect

  Team V

  Aannemer

  Dura Vermeer Bouw Midden West

  Constructeur

  Strackee

  Landschapsarchitect

  Buro Sant en Co

  Deze VDNDP'ers vertellen je graag meer: