Octagon Leiden
 • Octagon Leiden

  Recht voor het centraal station in Leiden wordt het project Octagon gerealiseerd als onderdeel van de metamorfose van het stationsgebied. VDNDP heeft in opdracht van en in samenwerking met J P van Eesteren de bouwkundige uitwerking en het 3D-BIM-model verzorgd.

  Expertise

  Engineeren | Ontwerpen | Specificeren

  Soort gebouw

  Mix

  Gebruik

  Recreëren | Werken | Wonen

  Opdrachtgever

  J.P. van Eesteren

  Plaats

  Leiden

  BVO

  n.v.t.

  Start - oplevering

  2019 - eind 2023

  Projectleider VDNDP

  Robin Koehnen

  Over Octagon Leiden

  Octagon Leiden wordt gerealiseerd op de plek van het oude kantoor van de ABN Amro aan de Stationsweg te Leiden. Octagon Leiden vormt daarmee een onderdeel van de totale metamorfose van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied waar wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen.

  Het doel van het nieuwe stationsgebied is om ook de historische binnenstad en het moderne Bio Science Park beter met elkaar te verbinden. Daarmee wordt het een gebied “waar gisteren morgen ontmoet”.

  Het nieuwe gebouw bestaat grofweg uit drie onderdelen; een plint, de oost- en de westtoren. In de plint van het gebouw zit een mix van functies: een hotel met ongeveer 115 kamers, een parkeergarage en een aantal commerciële ruimtes. In de twee torens komen opgeteld 79 koopappartementen met uitzicht over de stad. 

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Momenteel wordt er op de bouwplaats hard gewerkt om het ontwerp van Octagon Leiden tot realisatie te brengen. Meer informatie over het project vind je hier.

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Aannemer

  J.P. van Eesteren

  Ontwikkelaar

  Synchroon

  Architect

  NL Architects

  Constructeur

  Imd Raadgevende ingenieurs

  E-installaties

  HoffmanDME

  W-installaties

  Croonwolter&Dros

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: