Holbeinhuis
 • Foto: Paul Starink
 • Holbeinhuis Rotterdam

  Het Holbeinhuis, gelegen aan de Coolsingel 65 in Rotterdam, is momenteel onderhevig aan een renovatieproject. VDNDP verzorgt de uitvoeringstekeningen voor dit project, in opdracht van hoofdaannemer J.P. van Eesteren. 

  Expertise

  Engineeren

  Soort gebouw

  Utiliteit

  Gebruik

  Werken

  Opdrachtgever VDNDP

  J.P. van Eesteren

  Opdrachtgever project

  Athora Netherlands

  Plaats

  Rotterdam

  Start - oplevering

  2022 - 2023

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  Foto: Paul Starink
  slider-afbeelding
  Foto: Paul Starink
  slider-afbeelding
  Beeld: Kraaijevanger Architects
  slider-afbeelding
  Beeld: Kraaijevanger Architects

  Over de renovatie van het Holbeinhuis

  De Nederlandse verzekeraar Athora Netherlands kocht het kantoorpand in 2013 en herontwikkelt het pand tot een duurzaam kantoorgebouw. Dit historische gebouw, oorspronkelijk ontworpen door architect Kraaijvanger in 1954, wordt nu opnieuw vormgegeven door dezelfde architect in samenwerking met CBRE Development Services.

  De renovatie omvat verschillende aspecten, waaronder het vervangen van alle gevelkozijnen en daken, evenals het toevoegen van hoogwaardige isolatie. Een opvallend kenmerk van de renovatie is de creatie van een verbinding tussen de kelderverdieping, begane grond en entresol door middel van vides en een nieuwe trap. Bovendien worden er binnentuinen gerealiseerd in de kelder. Aan de achterzijde van het gebouw wordt een openbaar dakterras en groendak aangelegd. 

  Op de achtste verdieping bevindt zich de kroon van het gebouw, waaraan lamellen worden toegevoegd. Ook worden alle kozijnen en het dakterras op de achtste verdieping vervangen. Daarnaast worden alle installaties volledig vernieuwd. 

  BREEAM certificaat

  Na de renovatie beschikt het Holbeinhuis over een energielabel A en een BREEAM Very Good certificaat, waarmee het voldoet aan hoge duurzaamheidsnormen.  

  Iconische werkplek

  De renovatie van het Holbeinhuis markeert een belangrijke stap in het behoud van het cultureel erfgoed van Rotterdam. Het gebouw zal niet alleen zijn historische waarde behouden, maar dus ook voldoen aan de moderne energie-efficiëntie en duurzaamheidseisen. Het Holbeinhuis wordt een kantoorpand met een onderscheidende, exclusieve signatuur waarin historische, klassieke elementen worden gecombineerd met een eigentijds, urban interieur met een stoere Rotterdamse touch.  

  Na afronding van het renovatieproject is het Holbeinhuis een iconische en aantrekkelijke werkplek voor professionele bedrijven in Rotterdam. De verhuur hiervan wordt verzorgd door CBRE Advisory & Transaction Services Office Rotterdam. 

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Architect

  Kraaijevanger Architects

  Constructeur

  Zonneveld Ingenieurs

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: