Elzenhagen Zuid
 • Elzenhagen Zuid

  Aan de Elzenhagensingel in Amsterdam Noord wordt door Ymere een plan met woningen en woongebouwen ontwikkeld. In opdracht van Ymere heeft VDNDP vanaf de TO fase het ontwerp van de architect, in samenwerking met de aannemer, uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed ontwerp.

  Expertise

  Engineeren

  Soort gebouw

  Gestapelde woningbouw

  Gebruik

  Wonen

  Opdrachtgever

  Ymere

  Plaats

  Amsterdam

  BVO

  3.750 M2

  Start - Oplevering

  2020-2023

  Over Elzenhagen Zuid

  Blok 3 is ontworpen door NwA Architecten en gerealiseerd door HSB Bouw. Het is een woongebouw met 59 huurappartementen in 8 bouwlagen. Er komen appartementen voor 1- en 2 persoonshuishoudens en voor kleine gezinnen. De woningen variëren in woonoppervlakte van 35 tot 75 m2. Alle woningen hebben een buitenruimte.

  Voor de oplevering hebben we de bouwplaats bezocht. Bij dit bezoek hebben we samen met de aannemer speciaal gelet op bewuste en onbewuste verschillen tussen het UO en wat er gerealiseerd is. Zo leren we samen wat er in een volgende samenwerking nog beter kan.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Duurzaamheid is belangrijk 

  Het gebouw krijgt een groene gevel en hemelwaterberging. Er komen zonnepanelen op het dak en van alle installaties wordt een energiezuinige variant geplaatst. 

  Elzenhagen-Zuid was eerder een buitensportgebied. Nu wordt het een groene, autovrije woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte. De woongebouwen staan vrij in een openbaar parkachtig gebied. 

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Architect

  NwA Architecten

  Aannemer

  HSB Bouw

  Adviseur constructies

  Adams Bouwadviesbureau

  Adviseur bouwfysica en brand

  ABT

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: