Elements
 • Dura Vermeer
 • Elements

  Project Elements bevindt zich in het Haarlemse Schalkwijk Midden, op het voormalige Fluor-terrein (een bedrijventerrein). Het terrein wordt getransformeerd in een groene en duurzame stadsbuurt. VDNDP heeft, in nauwe samenwerking met Dura Vermeer Bouw Midden West, de specificaties verzorgd van Factory, Townhouses, Lookout, Floors en Amerika volgens onze methodiek van specificeren.

  Expertise

  Specificeren

  Soort gebouw

  Appartementen

  Gebruik

  Wonen

  Opdrachtgever

  Dura Vermeer Bouw Midden West

  Plaats

  Haarlem

  Over Elements

  Het project Elements omvat ruim 300 koop-en huurwoningen verdeeld over de verschillende blokken: Factory, Townhouses, Lookout, Floors en Amerika. In het plan zitten verschillende woningtypen zoals onder andere: eengezinswoningen, loft woningen en luxe appartementen. Daarnaast is er ruimte gemaakt voor commerciële ruimte en een groen stadspark.

  Het voormalig hoofdkantoor van Fluor wordt het symbolische middelpunt van de nieuwe wijk. Naar ontwerp van Elephant is het Factory blok omgebouwd tot appartementencomplex met moderne, industriële lofts en commerciële ruimte. Om het gebouw heen worden de nieuwe bouwblokken gerealiseerd.

  Vertaling van PvE en ontwerpvoortgang naar specificaties

  Met het team van Dura Vermeer hebben we een intensief proces doorlopen. Samen met de ontwikkelaar, projectmanager, kostendeskundige en BIM engineers hebben we de voortgang van het ontwerp vastgelegd in specificaties. Hierbij was het doel van de specificaties om de ondernemers eenduidig te kunnen contracteren. Daarnaast hielp het proces van opstellen van specificaties om met frisse ogen te kijken naar de integraliteit van de stukken en de knelpunten die nog opgelost moesten worden. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van Dura Vermeer hebben we het gefaseerd uitgewerkt, per bouwblok en per productgroep.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  Dura Vermeer
  slider-afbeelding
  Dura Vermeer
  slider-afbeelding
  Dura Vermeer

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Ontwikkelende Aannemer

  Dura Vermeer Bouw Midden West

  Constructeur

  Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: