• 2Amsterdam

  Het project 2Amsterdam ging om de herontwikkeling van twee bestaande kantoortorens uit de jaren 80, bekend als de Stibbe- en Akzo Nobeltoren aan de Amsterdamse Zuidas. Naar het ontwerp van architectenbureau KCAP zijn beide torens door J.P. van Eesteren ingrijpend verbouwd. VDNDP zorgde voor de gehele bouwkundige uitvoering.

  Expertise

  Engineeren | Ontwerpen | Specificeren

  Soort gebouw

  Utiliteit

  Gebruik

  Recreëren

  Opdrachgever

  J.P. Van Eesteren

  Plaats

  Amsterdam

  BVO

  51.450 m2

  Start - oplevering

  2018 - 2021

  Projectleider VDNDP

  Don van Dasler

  Over 2Amsterdam

  Het totale 2Amsterdam project omvatte zo’n 40.000 m², verdeeld over 19 lagen. De westelijke toren is met drie verdiepingen verhoogd, waardoor je vanuit de skybar vrij uitzicht hebt over Amsterdam. In deze toren is een nieuw viersterrenhotel gekomen. In de oostelijke toren zitten nog steeds kantoren. De twee torens zijn door een glazen gevel met elkaar verbonden om eenheid te creëren, zowel visueel als fysiek.    Onder de bestaande gebouwen is een parkeergarage gerealiseerd. Daaromheen ligt een semipublieke tuin. 

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  Foto: Bert Rietberg
  slider-afbeelding

  “Onze voorkeur gaat bij deze projecten in de fase technisch ontwerp en uitvoeringstechnisch ontwerp uit naar een uitwerkend bureau zoals VDNDP omdat wij hier sneller mee kunnen schakelen en een betere invulling kunnen geven aan het model en de integrale uitwerking.’’ 

  Frank Pijnappel | projectcoördinator engineering bij J.P. van Eesteren

  Lees meer over het project 2Amsterdam

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Aannemer

  J.P. Van Eesteren

  Architect

  KCAP

  Constructeur

  RHDHV

  Installaties

  Unica

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: