website

02 okt Van kerk naar gezondheidscentrum

De voormalige Theresiakerk in Borne wordt verbouwd tot een fraai nieuw gezondheidscentrum waar een breed scala aan zorgvoorzieningen wordt aangeboden. Er ontstaat een mooi contrast tussen het oude en het nieuwe, waarbij veel respect is voor het kerkgebouw. Alle gewelven van de kerk en de bovenkant van alle karakteristieke ramen blijven zichtbaar.

Op de begane grond ontstaat het grote gezondheidsplein, met de huisartsenpraktijk, fysio- en podotherapie, osteopathie en het gezamenlijke servicepunt van de apotheken Dana en Stoop. De eerste en tweede verdieping wordt bemand door de specialisaties fysio- en podotherapie, osteopathie, apotheek, logopedie, diëtetiek, psychologie en thuiszorgorganisaties.

De architecten Reitsema & Partners hebben zich bij het ontwerp voor het gezondheidscentrum laten inspireren door het ontwerp voor het Neues Museum in Berlijn van David Chipperfield. Bezoekers krijgen het idee binnen te komen in een overdekte buitenplaats met daaraan gelegen alle zorgdisciplines. VDNDP heeft voor dit project o.a. VVO oppervlaktetekeningen, 3D impressies en de werktekeningen verzorgd. De impressie op deze pagina is van Reitsema & Partners.


IMG_2370