Ontwerpen

De architect die een ontwerp maakt voor een gebouw, creëert uit het niets iets waardevols. VDNDP is gespecialiseerd in het verder brengen van dit ontwerp, in lijn met het programma van eisen en andere kaders. We signaleren wat geborgd moet worden in het ontwerp, om het later goed te kunnen engineeren én realiseren.

Tot een goed doordacht en maakbaar ontwerp komen is een uitdaging waar wij graag onze expertise voor inzetten. Met onze architecten en bouwkundigen doorgronden we de architectuur en analyseren we integraal het ontwerp en bijbehorende stukken.

We werken ontwerpen uit in heel veel verschillende samenwerkingsvormen en dus voor veel verschillende soorten opdrachtgevers: aannemers, collega-architecten, ontwikkelaars en publieke opdrachtgevers.

Onze integraliteitsloop laat zien hoe wij die werelden bij elkaar brengen. Door een project bij de start eerst goed te doorgronden, verloopt het proces sneller en is het resultaat hogere kwaliteit van een gebouw en haar architectuur. Kortom: eerst denken, dan doen.

“Eerlijkheid en openheid kenmerkt VDNDP. Ook wanneer de spanning binnen een project hoog is, blijven we met elkaar in gesprek. Dat is wat mij betreft echt teamwork. Met VDNDP erbij worden plannen beter en bouwbaar. Het belang van de architect wordt begrepen, maar ze hebben ook de juiste kennis over wat voor een aannemer belangrijk is. Ze begrijpen de verschillende werelden; dat maakt VDNDP een goede intermediair tussen ontwerp en uitvoering.”

Walter van Dijk | Partner bij NL Architects

Samen een ontwerp naar een hoger niveau tillen?